lördag 14 mars 2015

Konferens om flerspråkighet i Stockholm 2015. Dag 2.

Dag 2 inleddes med ett seminarie där jag lyssnade på Sara Persson som pratade om sin och sina kollegors undervisning i förberedelsegruppen på skolan i Västervik där hon jobbar, "Språkutvecklande strategier från Hjärtat".  Vi fick möjlighet att lyssna i två timmar, vilket var tur eftersom vi fick många konkreta tips och publiken var aktiv och ställde många frågor.

Därefter var det lunch och sedan dags för ett seminarie med Hülya Basaran från Trollhättan som pratade om hur hon jobbade med digitala verktyg i skolan, "Digitala verktyg i lärande möten". Många exempel på hur man kan komma igång och att man inte behöver kunna så mycket från början, utan kan lära sig under resans gång. Vi fick också höra hur bra det kan vara att elever får publicera det de gör för att få riktiga mottagare. Hon pratade också om hur viktigt det är att digitala verktyg är just verktyg, inte innehåll.

Den sista föreläsningen, som avslutade konferensen 2015, var "Bli en som hittar på". Det var Navid Modiri som pratade. Fantastisk avslutning på en fantastisk konferens.

Nu är det dags att jobba vidare, planera vidare - men med många nya tankar, funderingar och lärdomar.


/Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar