onsdag 4 juni 2014

Ämnesövergripande arbetssätt!

Jag har jobbat i ca 10 år som lärare och det jag tycker att jag har sett är att det arbetssätt som ger eleverna mest är det som utgår från flera ämnen - det ämnesövergripande sättet att jobba.

Jag har tillsammans med en kollega jobbat med industrialiseringen och utifrån det har vi sedan läst litteratur som skrevs under den perioden, eller som i alla fall handlar om den perioden. Den boken vi koncentrerade oss mest på var "Mina drömmars stad" av Per Anders Fogelström.

Eleverna fick sedan i uppgift att skriva en text där de skulle jämföra sig och sitt liv med en person i boken och dennes liv. (Detta har jag fått tips om)

Detta blev bra! Det blev också intressanta diskussioner under skrivandet. Väldigt roligt var också när de i slutskedet av skrivandet fick sitta och läsa varandras jämförelser, för att hjälpa varandra med innehållet, men också för att hjälpa varandra att utveckla språket i texterna.

Annat som ingick
I det stora arbetet som vi gjorde ingick också att läsa om barnens villkor och utifrån det - Barnkonventionen. För att ytterligare utveckla detta läste vi om Astrid Lindgren och några utdrag ur hennes böcker.


Arbetet har varit stort, omfattande och lärorikt och jag ser fram emot nästa läsår och funderar på hur jag, tillsammans med mina kollegor, kan jobba mer på det sättet. Då kanske vi ska fokusera ännu mer på språket och "flippa" klassrummet.

Bok
För att lära mig mer läser jag nu just nu "Lyft språket lyft tänkandet" av Pauline Gibbons.

Karin

1 kommentar:

  1. Hej alla, jag är Adorjan Adelmo från byn Yasinya Ukraina och jag vill bara säga ett mycket rungande tack till Pedro Financial lånetjänster för deras uppriktighet, öppenhet, transparens, sanningsenlighet, kärlek och stöd under och efter att de fått lånemedel från dem. Jag har gått igenom mycket i händerna på livet och tiden kommer inte att tillåta mig att säga allt jag gick igenom under pandemins år, men Gud svarade på mina böner genom stödet och kärleken från Pedro Finansiella lånetjänster som omfamnade mig och förstod mig trots mitt initiala tvivel och oseriöshet och med hans goda hjärta och kärlek är jag nu husägare genom hans 3% ränta lånefonder och jag har lovat att sprida denna nyhet och även berätta för världen att det fortfarande finns äkta och få bra onlinelåneföretag där ute som kan hjälpa och även återuppliva ett torrt ben som jag var.    Missa inte att lyssna och läs detta vittnesbörd eftersom det här är en sann livsförändrande upplevelse och alla som behöver en sådan vändning bör inte tveka eller tvivla på detta eftersom jag har bevisat och jag svär till Gud i himlen att den här historien är verklig och också berättelsen om min erfarenhet med dem.    Kontakta dem idag för konsoliderat lån, företagslån, bostadslån, billån, personligt lån.    E-post: pedroloanss@gmail.com

    SvaraRadera